Richard Heinberg over het totaalplaatje…

(Vrijwel) zonder verder commentaar hieronder drie recente video’s waarin Richard Heinberg zijn visie geeft over de gevolgen van onder andere piekolie.
Ik vind de video’s echte aanraders vanwege het geschetste grote plaatje.

Het is het einde van het goedkope energie tijdperk en dat zal grote gevolgen voor onze welvaart, vooral ook hier in het Westen, gaan hebben.
Het laaghangende fruit is al in productie genomen en de afnemende productie van het laaghangende fruit dient meer en meer gecompenseerd te worden door meer en meer lastiger te bereiken en kwalitatief minder fruit. Men dient steeds harder te lopen om gelijk te blijven. We zijn nu al een nieuwe energie realiteit binnengestapt waarin de gangbare economische wetten (opvattingen) binnen korte termijn niet meer van toepassing zullen zijn…dat terwijl de markten nog reageren alsof er geen energiecrisis voor de deur staat.

In een vervolg artikel hoop ik nog terug te komen op de interactie tussen de ‘economische toestand’ en het ‘aantal nieuwe olie projecten’. Aangezien het goedkope olie tijdperk ten einde is gekomen, zal er een geheel nieuwe dynamiek gaan ontstaan, welke de negatieve energie spiraal versterkt.

Advertenties

Over paradoxnl

Man, 54 jaar, Nederland.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s