17 mei 2011: Nog steeds erg veel sneeuw in het Westen van de Verenigde Staten.

[UPDATE 18 mei 2011]

Sneeuwhoogten op 18 mei 2011:

Sneeuwhoogten op 18 mei 2007:

Legenda:

Zie bovenstaande plaatjes om te zien hoe de sneeuwhoogten het ene jaar flink laag uitvallen en in een ander jaar weer flink hoog uitvallen.
Bijvoorbeeld op 18 mei 2007 lag er in het Westen relatief heel weinig sneeuw, maar op 18 mei 2011 lag er in het Westen van de VS relatief heel veel sneeuw. Op 18 mei 2004 (geen plaatje van gemaakt) lag er aldaar nog minder sneeuw dan op 18 mei 2007!
Sommige deskundigen beweren dat de sneeuwhoogten in de berggebieden van het Westen van de Verenigde Staten een cyclisch karakter vertonen. Ik zou het nog moeten nakijken, maar als ik me niet vergis is er een negatieve correlatie tussen de PDO en de dikte van het sneeuwtapijt in het Westen van de Verenigde Staten. Als de PDO zich in een warme fase bevind ligt er gemiddeld minder sneeuw en als de PDO zich in een koele fase bevind ligt er gemiddeld meer sneeuw in het Westen van de Verenigde Staten.
[Einde update 18 mei 2011]

In het Westen van de Verenigde Staten ligt er in de berggebieden momenteel (17 mei 2011) nog steeds erg veel sneeuw.
Dit is een update van een eerdere post.

Even een plaatje terughalen uit mijn vorige post:

Afbeelding 1:

In bovengetoond plaatje [afbeelding 1] heb ik enkele regio’s van een zwart nummer voorzien.
Voor onderstaande regio’s heb ik voor de jaren 2004 t/m 2011 de gemiddelde sneeuwhoogten op 17 mei in een grafiek [grafiek 1] weergegeven:

Regio 1 = Northern Rockies
Regio 2 = Northwest
Regio 4 = Central Rockies
Regio 6 = Sierra Nevada

Ter volledigheid: De gemiddelde sneeuwhoogte voor een regio wordt berekend door de totale hoeveelheid aan sneeuw te delen door het totale oppervlakte van de regio. Dus als slechts in een klein gedeelte van de regio sneeuw ligt maar de sneeuwlaag is daar heel erg dik, kan de gemiddelde sneeuwhoogte berekend over de gehele regio nog redelijk hoog uitvallen.

Grafiek 1: Gemiddelde sneeuwhoogten op 17 mei voor de jaren 2004 t/m 2011.

In de grafiek is te zien dat de gemiddelde sneeuwhoogte op 17 mei 2011 voor de genoemde regio’s extreem hoog waren. Er is geen enkel jaar waarbij de gemiddelde sneeuwhoogten in de buurt van die in het jaar 2011 komen.
Terwijl in de jaren 2004 t/m 2010 er op 17 mei in vrijwel geen enkel van de genoemde regio’s de gemiddelde sneeuwhoogte nog een halve meter of meer bedroeg, waren er op 17 mei 2011 nog 3 regio’s waar de gemiddelde sneeuwhoogte op 17 mei nog ruim boven een halve meter lag!
Over 2 weken begint het zomerseizoen.
Afwachten of een noemenswaardig deel van de huidige flinke sneeuwhoeveelheid de maanden Juni en Juli gaat overleven. Vanuit een albedo perspectief is dat interessant.

Advertenties

Over paradoxnl

Man, 54 jaar, Nederland.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s