Vroegtijdig record dik sneeuwtapijt in de Sierra Nevada (Verenigde Staten)

In sommige berggebieden in het Westen van de Verenigde Staten is al vroeg in het seizoen een flink pak sneeuw gevallen, onder andere in de Sierra Nevada. In grote delen van de Sierra Nevada ligt momenteel meer dan een halve meter vers gevallen sneeuw!
In de afbeelding bovenin dit artikel is met kleuren aangegeven hoe dik de sneeuwlaag in onder andere de Sierra Nevada op 7 Oktober 2011 was. Binnen het zwart omlijnde gebied lag toen namelijk in de geel- en lichtgroen gekleurde gebieden ruim een halve meter sneeuw.

Normaliter valt aldaar pas eind Oktober of begin November sneeuw van betekenis.
Ook in een uitgestrekt berggebied in Zuidwest Canada is de ongekend dikke sneeuwlaag al sinds eind September jongstleden flink aan het groeien.

Mogelijk heeft mede het kouder dan normale water voor de Westkust van Noord-Amerika van doen met de vroegtijdige sneeuwval. Sommige ‘weerdeskundigen’ spreken nu al de verwachting uit dat grote delen van de Verenigde Staten een ongekend strenge winter te wachten staat:

Meanwhile, the United States is on track to experience another 
brutally cold and snowy winter, mainly because of below average sea 
surface temperatures across the equatorial central and eastern 
Pacific.

Het is natuurlijk nog even afwachten of bovengenoemde verwachting bewaarheid gaat worden. Als er in het Westen van Noord-Amerika deze herfst en aanstaande winter en lente weer net zoveel sneeuw of mogelijk nog meer sneeuw dan afgelopen jaar gaat vallen en de zomer van 2012 valt wederom te koel uit, dan zal volgend jaar nog meer sneeuw dan dit jaar aldaar de zomer gaan overleven. Vooral in de berggebieden van Zuidwest Canada kan dan door de vele sneeuw de zomer wel eens volledig overgeslagen worden. De gletsjers zullen snel aangroeien.

In dit artikel (Early Season Snowfall Records Broken In United States) wordt uitgebreid stilgestaan bij de record vroege hevige sneeuwval in sommige berggebieden in het Westen van de Verenigde Staten.

Over paradoxnl

Man, 60 jaar, Nederland.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie