Ad Broere: Geld komt uit het niets

Onderstaande tekst is afkomstig van Hans.
Hans geeft hieronder een opsomming wat er zoal ter sprake komt in een 7-delige video reeks (waarvan video 1b van een eerder verschenen blogartikel het eerste deel is).

Het eerste deel van de reeks van 7.
[Zie op youtube de rest van de bij deze reeks horende video’s om het gehele verhaal te horen]…

De opsomming van Hans:

Deel 1:
Digitaal geld is GEEN wettig betaalmiddel. Het wordt door ons als zodanig geaccepteerd.
Tier-one Capital ratio. Promesse(beloven), van papier voor goud, dit stond als zodanig op het papier, dat is losgelaten en staat er nu niet meer op. ECB staat in Frankfurt:functie is sturen van de geldhoeveelheid (plus uitgifte). De commerciële banken lenen(digitaal) geld uit, ze zijn daarvoor gebonden aan de centrale bank, die dit beperkingen oplegt(zo is de theorie).
Bank of England 1694 eerste centrale bank, die in feite werd benoemd tot monopolist. Dit lag puur in private handen.

Deel 2:

De familie Rothschild heeft een sleutelrol gespeeld in de ontwikkeling van het financiële stelsel zoals we dat nu kennen. Give me control of a nations money suply, and i care not who makes the laws(controle over geldhoeveelheid). Ik zie een beetje een parallel met Gates, Microsoft(Microcomputer software). Na het maken van de eerste computer de Altair, besluit Gates zich te richten op de software. Hij laat de hardware voornamelijk over aan IBM
(International business machines). Gates doel: mijn software zal op iedere computer staan. FED, Jekyll Island 1912, bekend. Geld wordt nu beheerd door private partijen(in de US). Centrale banken scheppen voornamelijk papiergeld 10% van het totaal. De overige 90 % wordt voornamelijk door de commerciële banken uitgebracht in digitale-geld door schuld vorm. Centrale banken die later zijn ingevoerd staan onder invloed van private belangen evenals de FED.

BIS bank Basel(vanaf 6:20)(Bank for International Settlements, bank voor internationale betalingen), overstijgt alle centrale banken en brengt ze letterlijk samen(geleid ook door private personen).Bankiers van centrale banken komen daar iedere 14 dagen samen.Opgericht in 1930 en diende om oorlogsschulden van Duitsland(uit de eerste wereldoorlog)te incasseren.Bedenkelijke, dubieuze rol in de tweede wereldoorlog.De BIS bank verdwijnt naar
achteren(schaduw) en het IMF(vanaf 9:55) wordt naar voren geschoven(in het licht gezet). Het vervuld eigenlijk dezelfde rol en wordt ingefluisterd door de BIS bank.

ECB, de Europese commissie en het IMF vormen de Trojka, waarmee “probleemlanden” te maken krijgen. ESM(Europees Stabiliteits- Mechanisme)opgericht om financiële stabiliteit van probleemlanden te herstellen. Het lijkt zich echter steeds meer in de richting van een herkapitaliserings instrument te bewegen.Komen Europese banken geld te kort kunnen zo een beroep doen op het ESM. Bankenunie(vanaf 11:49)

Deel 3:
Tier-one Capital ratio. Parasitair gegeven, dat banken rente vragen van mensen voor geld dat ze zelf niet hebben en uit het niets gecrieerd wordt. Dit zet de rieele economie extra onder druk.Banken hebben eigenlijk een piramidestructuur, waarbij al het geld wat gegenereerd word naar de top(meer bedoeld op de kleine groep rijken/bedrijven,conglomeraten in de samenleving) stroomt.Banken en MKB hebben een soort monsterverband met elkaar, om geld te
financieren om werkkapitaal(om voorraden te kopen en betalen aan leveranciers). Trappen de commerciële banken op de rem, merken de MKB’s dat direct. Grootste werkgever in de wereld is het MKB. Commerciële banken:ze creëren geld maar ze kunnen het ook vernietigen, door de kredietuitgifte stop te zetten.

Deel 4:
(vanaf 2:34)herverdelingsmechanisme.We zijn rijk maar ervaren dat niet zo, hoe komt dat? Ongeveer 80% betaald rente waar ongeveer(slechts)10% van profiteert.

Deel 5:
Verdeling van besteedbare huishoudinkomens in Nederland(2011)(vanaf 0:40). Gemiddelde huishypotheek 2011: 240k Euro. Armoedegrens(vanaf 4:20).Verdwijnen van de kwalitatieve werkgelegenheid(vanaf 5:04)in Nederland. Olie/energiesector en banken hebben een enorme greep op economie door zeer hoge aandeelhouderswaarde.

Deel 6:
John Perkins(vanaf 7:33). Bailout van burgers en evt. oplossingen(vanaf 11:20), oa Ijsland(na lening Scandinavische landen).

Deel 7:
WIR BANK Basel(de wij bank, 60k leden, munteenheid, de WIR) sinds 1934(VANAF 5:55),succes verhaal en het is waarschijnlijk dat Zwitserand daardoor een zeer krachtige MKB hebben in vergelijk tot omringende landen.Je kunt met SFr betalen en WIR als consument. JAK BANK(VANAF 7:40) vanaf 1997 in Zweden. Eerste rentevrije bank in Europa je betaald alleen een fee, echter marginaal aandeel. Vanaf 8:10 de uitgangspunten van de JAK bank en enkele
belangrijke punten wat “rente” zeer negatief doorwerkt in z’n algemeenheid. Community currencies (op 9:19). Tijdbanken(vanaf 8:53), elkaar betalen met tijd. Tegenstelling/opsomming tussen geldeconomie en mensgerichte economie(vanaf 11:25).

Advertenties

Over paradoxnl

Man, 54 jaar, Nederland.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s