Aardgasvoorziening in Engeland gedurende komende winter in gevaar door tijdelijke sluiting grootste opslag faciliteit

Volgens dit artikel zijn er problemen ontstaan met de veiligheid van de grootste aardgas opslag faciliteit van Engeland, waardoor deze voor 42 dagen gesloten zal worden.

Wholesale gas prices have been volatile following news that the UK’s largest gas storage facility is being shut down for 42 days.

Gas prices for the coming winter surged more than 8% on Wednesday after Centrica Storage said its Rough facility would close until 3 August.

Dit betekend dat gedurende 42 dagen er geen aardgas toegevoegd mag worden aan de faciliteit.

Deze grootste aardgas opslag faciliteit van Engeland, genaamd “Rough”, voorziet in maar liefst 72% van de totale Engelse opslag capaciteit aan aardgas.

The plant accounts for 72% of the country’s gas storage capacity, but has been affected by safety issues.

Gedurende de zomermaanden is het Engelse aardgas verbruik het laagst en worden de bovengrondse opslag faciliteiten in hoog tempo bijgevuld om ervoor te zorgen dat er vlak voor het begin van de winter er voldoende gas is opgeslagen om ook gedurende een lange koude winter voldoende gas te kunnen leveren.

Waarschuwing voor tekorten aanstaande winter
Er wordt nu al voor gewaarschuwd dat, vanwege het 42 dagen sluiten van de grootste opslag faciliteit, bij een koude winter er onvoldoende gas opgeslagen zal zijn om voldoende aardgas te kunnen leveren aan de consument.

“There’s the immediate problem that we might not be able to fill it in time for winter. I suspect we might not be able to fill it completely”.

Mr Trimble said that if Europe had to endure a cold winter, it might be difficult for the UK to bolster its supplies with gas from the continent.

Beste tijd gehad
Het ziet er naar uit dat de grootste aardgas opslagfaciliteit van Engeland zijn beste tijd gehad heeft en op termijn volledig buiten werking gesteld zal worden.

“But it’s old. These things have a finite lifetime without major refurbishment. Things start to break down.

“But longer term, this raises questions about how long this vital storage facility can keep operating.”

Toenemende kosten vanwege verouderde infrastructuur
Bovengenoemde geeft maar weer eens aan dat ook de gehele wereldwijde olie en aardgas infrastructuur (o.a. opslag faciliteiten) aan slijtage onderhevig is.
Om een ander voorbeeld te geven, ik heb even geen link bij de hand, in de Amerikaanse staat Texas treden er steeds vaker olie pijplijn breuken op vanwege de hoge ouderdom van pijplijnen. Als ik me niet vergis is in een flink deel van de VS het pijplijn stelsel al flink verouderd en aan vervanging toe. Het kost so wie so wereldwijd gezien al flink wat geld/energie/middelen om de olieproductie op peil te houden. Door de toenemende problemen met een verouderde infrastructuur zullen de nu al gemiddeld erg hoge kosten alleen maar extra snel toenemen.

Advertenties

Over paradoxnl

Man, 54 jaar, Nederland.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Aardgasvoorziening in Engeland gedurende komende winter in gevaar door tijdelijke sluiting grootste opslag faciliteit

  1. Pingback: Update extreem lage bovengrondse aardgasvoorraad in Engeland: Kouder weer op komst | Paradoxnl's Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s