Over grenzen aan de groei en ufo’s

Laat grenzen aan de groei voor de meesten al een behoorlijk taboe (zachter uitgedrukt een controversieel) onderwerp zijn, een nog groter taboe onderwerp is m.i. ufo’s en alles wat daarmee samenhangt.

Als je graag ‘gebashed’ wenst te worden, veel negatieve aandacht wenst te verkrijgen, of erger nog als psychisch gestoord (labiel) bestempeld wenst te worden is het een tip om over ufo’s (en alles wat daar mee samenhangt) te beginnen op een manier waaruit blijkt dat je het onderwerp serieus neemt, dus niet a priori als onzin wegwuift of erger nog ‘zelf’ beweert (simpel gesteld) een ‘ufo’ te hebben waargenomen.

Het past niet in het zogenaamd nuchtere en logische wereldbeeld waar menig persoon het alleenrecht op denkt te hebben. ‘Ze’ hebben er vaak wel iets overgelezen of over gehoord en denken daarmee over voldoende informatie te beschikken het gehele fenomeen wel te kennen en als onzin te kunnen bestempelen.

Voor mij is het ufo gebeuren een serieus aandachtsgebied en heerst er m.i. geheel ten onrechte bij velen een haast grenzeloze minachting t.a.v. het fenomeen.

Voor een overgroot deel van de meldingen is bijvoorbeeld een ‘natuurlijke’ verklaring te geven of dat het één of andere vervalsing of flauwe grap was, maar bij sommige gevallen, zelfs ook bij groepswaarnemingen, wringt menig ‘dogmatisch’ scepticus (en dat zijn vaak ook de bronnen die de media gebruiken om het af te doen als onzin) zich in de meest gekke bochten om het toch maar af te doen alsof het een natuurlijk fenomeen was, een fake gebeurtenis of erger nog, af te doen als een collectieve waan.
De oorspronkelijke gebeurtenis wordt vaak ook vervormd in de media weergegeven, maar dat terzijde.
En mijn vermoeden is dat er een noemenswaardig aantal mensen zijn die niet eens durven hun verhaal (zelfs niet anoniem) te melden, bijvoorbeeld al was het vanwege een schaamtegevoel.
Het is naar mijn bescheiden mening ook onvoorstelbaar hoe ongelooflijk onbeschoft er ook in de media regelmatig wordt omgegaan met mensen die beweren ‘iets merkwaardigs’ waargenomen te hebben.

Voor bezoekers van deze blog, wees op uw hoede dat mogelijk één of meerdere van de toekomstige artikelen over het ufo fenomeen zal gaan. Het is een heel breed fenomeen met lange historische achtergronden.

Advertenties

Over paradoxnl

Man, 54 jaar, Nederland.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Over grenzen aan de groei en ufo’s

 1. gerard d'Olivat zegt:

  Lijkt me een mooi zomer item. Ik heb hierboven een door Kurt Vonnegut getekent exemplaar van zijn ‘slaughterhouse five’. Ik heb hem een keer 1989 geinterviewd over ‘maintenance’ en duurzaamheid en terloops hebben we het nog gehad over ‘where are they’? Ben benieuwd.

  • paradoxnl zegt:

   “Where are they”…

   Er zijn genoeg waarnemingen, ook een deel uit ‘declassified documents’ …de waarnemingen zijn in meeste gevallen niet zoals heel veel mensen ‘zelf denken’ dat het ufo fenomeen zich zou ‘moeten’ manifesteren om serieus genomen te moeten worden…als het (simpele) beeld heerst dat één of ander buitenaards wezen zich meldt op één of ander tv kanaal dan kan je op basis van de bestaande literatuur nog heel lang wachten. Onderzoekers die ik serieus neem geven toe dat ‘men’ er eigenlijk zeer weinig van begrijpt, zelfs vele vanzelfsprekendheden op losse schroeven zet.
   En het ufo fenomeen staat niet gelijk aan buitenaardse wezens, dat is maar een van de meerdere hypothesen, het is veel en veel breder. En het een hoeft het ander niet uit te sluiten.
   Ik heb vooral in het verleden o.a. regelmatig in databases gekeken waar mensen hun ervaringen met ongewone fenomenen ‘in de lucht’ beschreven (en dat gaat veel verder dan alleen bijvoorbeeld een lichtje in de lucht).
   Een noemenswaardig deel van dergelijke waarnemingen komen voor mij om redenen waarin ik hier niet op in ga geloofwaardig over, omdat ze specifieke kenmerken bevatten. De waarnemingen worden gedaan door mensen uit alle lagen van de bevolking.

   Ik raad mensen aan om bijvoorbeeld zich in te lezen in het fenomeen om een beter beeld te krijgen hoe het fenomeen zich regelmatig manifesteert eer zelf een invulling te geven hoe het fenomeen eruit zou moeten zien om geloofwaardig te zijn.
   Bijvoorbeeld van een gepromoveerd historicus die m.i. heel kritisch naar het fenomeen kijkt, maar op basis van o.a. ‘declassified’ materiaal het fenomeen als bestaand beschouwd, alhoewel het meestal erg ongewoon is, zeg maar dat het niet in het beeld van de werkelijkheid past van wat de meeste mensen erop na houden.

   Er zijn natuurlijk tig sensationele verhalen te vinden waarin de schrijvers (soms wel deels op basis van authentiek materiaal) er aantoonbaar een eigen totaal vervormde draai aan geven, een sensationeel verhaal van maken met vaak wel een interne logica, maar naar mijn idee het ufo fenomeen veel meer kwaad dan goed doen.
   Er zit ook een heel commercieel circus achter en dat maakt het extra lastig het kaf van het koren te scheiden. Maar dat commerciele circus bestaat niet alleen bij het ufo fenomeen, maar dat terzijde.

   Wie weet willen bepaalde groepen niet dat het fenomeen serieuze aandacht in de media krijgt (daar zijn m.i. serieuze aanwijzingen voor maar daar ga ik niet op in want het wordt al heel snel onder het stopwoordje ‘samenzwering’ afgedaan, dus niet geloofwaardig).

   Terzijde: Een getuige in een juridische zaak wordt m.i. wel normaal gevonden en serieus genomen, maar een getuige van een ufo fenomeen wordt zacht uitgedrukt al snel veel minder serieus genomen, in sommige gevallen zelfs monddood gemaakt.
   En wat vooral media aandacht krijgt, al was het op youtube zijn de enorme hoeveelheden aan sensationele vervalsingen welke een gekunsteld en m.i. ook totaal verkeerd beeld van het echte zeer uitgebreide ufo fenomeen geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s